Wij zijn Megawati en Willem Prinssen en serveren authentiek Indonesische gerechten.
Alle gerechten zijn homemade, vers bereid en halal. De lekker pittige Rendang en Sateh – alom geprezen door onze gasten – zijn onze bekende klassiekers, maar ook de Gado Gado en de heerlijke nasi goreng mogen natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je van alles iets wilt proeven, neem dan onze rijsttafel. Deze is al te bestellen vanaf 1 persoon en is ook perfect om samen van te genieten.
Zin in een Indonesisch toetje? Kies dan onze overheerlijke ‘Spekkoek met kokos ijs’ òf ‘3 bollen ijs in de smaken spekkoek, kokos en pandan’.
Selamat Makan
Waan je in het land van de rijstvelden en geniet! Selemat Makan!
Daging Rendang een wereldtopper!
Dit pittige gerecht (rundvlees, gestoofd in kokosmelk) is van oorsprong een Indonesisch gerecht van het eiland Sumatra en stamt nog uit de tijd van de Minangkabau cultuur.
Het gerecht heeft zich in de loop der tijd verspreid over de eilanden van Indonesië en ver daarbuiten. Het is een aantal jaren geleden zelfs uitgeroepen tot meest populaire gerecht van de wereld. Lekker met nasi goreng of bij onze niet te versmaden zoete aardappel friet.
Traditionele spekkoek
In Indonesië bekend als ‘lapis legit’ en betekent letterlijk ‘heerlijke lagen’. Internationaal wordt het ook wel ‘A thousand layer cake’ genoemd.
Het is een cake die bestaat uit lagen licht beslag afgewisseld met lagen donker gekruid beslag. Inmiddels bestaan er vele varianten, bijvoorbeeld met pandan (waardoor je groene lagen in de cake krijgt). In ons toetje houden wij het op de traditionele spekkoek, in combinatie met kokos roomijs. En wanneer je helemaal verwend wilt worden, neem dan dit toetje aangevuld met de spekkoek likeur.