Mr. Wong

Chef Vietnamees

Saigon kent een rijk palet aan geuren en smaken

IMG_2149

Nieuwe smaken

Vroeger stond ik vaak bij mijn moeder in de keuken. En hoewel ik geen snijd- en kookwerk mocht doen, leerde ik van mijn moeder vooral te proeven. Ik dacht eerst dat het proeven nutteloos was, want ja: een recept volgen is goed genoeg toch? Niets bleek minder waar, want door te proeven leerde ik veel over de ingrediënten. Eigenlijk leerde ik simpelweg te vertrouwen op mijn smaakpalet en ik ben mijn moeder hiervoor eeuwig dankbaar. Door te proeven ontwikkelde ik een liefde voor allerlei keukens, maar ook voor wijn, koffie en cocktails.

Het is niet mijn doel om de Vietnamse keuken hier naartoe te brengen. Ik ga op zoek naar de roots van de verschillende keukens en probeer hier variaties van te maken. Een plek waar smaken samenkomen, dát is waar mijn keuken voor staat. Ik hoop dat je eens langskomt om lekker te proeven, net zoals ik vroeger bij mijn moeder deed.

kim-hanh-do-_OpN3m19Tso-unsplash (1)

Verse smaken

Wie in Vietnam is geweest herkent de volgende dingen: toeterende scooters, heerlijke geuren en talloze eetzaakjes die overal te vinden zijn. Van de eetzaakjes, gekenmerkt door de gekleurde krukjes en tafel, kun je alleen maar vrolijk worden. Het bruist ieder uur van de dag en dat geldt ook voor het eten: op elk moment van de dag kun je iets lekkers vinden. Van een heerlijke banh mi (baguette) die je op de scooter bestelt, tot een heerlijke maaltijdsoep. Alles kan in Vietnam: het land dat nooit slaapt!

Signature dish

Wat is een signature dish van de Vietnamese keuken zonder het gebruik van rijst? Rijst bij de curry, rijstnoedels bij een noedelsalade of heel onopvallend rijstpapier om een verse gemaakte springroll? Bij Anan zijn de signature gerechten allemaal bereid met rijst. Houdt dit het Vietnamese volk zo slank? Proef het zelf!

Meer over Vietnamees
IMG_3271 Rijst

Ontmoet onze topchefs